divendres, 12 de juliol del 2013

AVUI PARLEM DE MODA




De moda, si , però del 1800.

En aquells anys estaven de moda aquestes teles de flors i colors
Ara, tal com ho veig, aquests dibuixos serien més indicats per un sofà que per una dona
Però jo no m'hi entenc d'això.

*A mi si que m'interessa , però, que les "indianes" van ressucitar la industria tèxtil i van convertir la capital catalana en una de les principals ciutats manufactureres d'Europa.
O sigui que, ja ho veiem, no tot eren desgracies en aquells anys.


L'espurna d'aquesta innovació venia d'una aportació artística que venia de les Indies, els dibuixos estampats, que trencaven amb les formes de vestir de l'epoca, molt més tristes i provincianes.
Així doncs, sembla que les dones es van atrevir a sortir al carrer vestides de flors i de colors.
Aquesta iniciativa va fer possible, durant la primera meitat del segle XIX l'aparició de industria moderna a Barcelona.
Per a saber més sobre aquest fet històric us recomano visitar el document del Museu d'Història de Barcelona. Es uns institució que viu els temps actuals, que sap buscar idees i fets en el passat per a trobar pistes pel futur. Aquí , per exemple, pensem en l'atur juvenil i ens preguntem ¿com s'activa la innovació industrial? Quin paper hi pot tenir la creativitat artística? Com s'ho feien al 1800 i com en podríem aprendre dels seus èxits?
   Museo de Historia de Barcelona

*Potser podríem trobar situacions semblant en els nostres dies. Com podríem trobar idees artístiques per a oferir continguts interessants des dels telèfons mòbils?  Què proposen els nostres artistes que fan musica, vídeos o videojocs?

Barcelona ja ha aconseguit ser per uns anys la seu de la capital mundial del mòbil. Però els llocs de treball induïts es reduiran al turisme si no som capaços d'injectar art a la tècnica.
Art al dia a dia de la gent