dijous, 3 de febrer del 2011

Gent que viu i canta

Hier zum Film: WANN KOMMST DU? auf YouTube

Aquest vídeo val la pena. Gent i musica al dia a dia. No sé què està passant, cada dia ens en arriben més mostres i cada cop són més ben fetes.

Si heu seguit les notes del bloc recordareu la sessió d’òpera al mig d’un hipermercat a Buenos Aires. La sessió d’òpera al cafè de Pamplona i la del mercat de fruita de València. Fins i tot en un fast food.

Tot són ben especials, ben diferents. Impressiona la gent al mig de la musica, vivint-la al seu dia a dia, no com un espectacle distant, amb cantants genials i consagrats, sinó amb artistes i amb gent que son veïns teus, sense aires de genialitat.

Això vol la gent ara. Per què?

No ho sé, però ara podeu veure la mateixa idea, però un pas més endavant, més elaborada. Un productor de cine fa una crida a gent que vulgui cantar i es presenten 300, que proposen cançons i canten.

Al final queden 18 cantants o grups i fan un vídeo de 3 minuts, cadascú amb la seva cançó que podeu veure aquí. Son gent diversa, joves i vells , homes i dones, de tots colors i origen, allò que avui trobareu al carrer si aneu a Alemanya. Canten al carrer, al metro, a l’hospital, a l’escola...

El director és un artista, Thomas Grube, que ha dirigit una pel·lícula que ja hem vist aquí al cinema, “Rhytm is it!. Fa un muntatge visual i musical genial.

Van fer una crida a gent que li agradés cantar amb passió. Això és el que han trobat...